Everlast

Numele Everlast este sinonim cu boxul, desi compania a debutat ca fabricant de costume de inot in Bronx, New York, in 1910. Jacob Golomb, fiul unui croitor si inotator pasionat, fiind nemultumit de costumele de inot care abia rezistau un sezon, a inceput sa fabrice el insusi asemenea articole pentru care a garantat ca vor rezista un an intreg, si pe care le-a numit cu mandrie “EVERLAST”.


In anii ce-au urmat, Golomb si-a transformat compania intr-un mic magazin de vanzari cu amanuntul in care comercializa o linie completa de echipamente sportive. In 1917, intalnirea cu un boxer tanar pe nume Jack Dempsey a constituit punctul de lansare pentru Everlast si Golomb in productia de echipamente pentru box. Dempsey i-a cerut lui Golomb sa fabrice un echipament de protectie pentru cap care sa reziste mai mult de 15 runde de antrenament intensiv de box. Dempsey a castigat in 1919 campionatul mondial de box la categora grea, boxand cu manusi produse de Golomb pentru el; Everlast a devenit punctual de referinta pentru echipamentele de box din toata lumea.


La 20 septembrie 2007, Everlast Worldwide Inc. a fost achizitionata de catre Sports Direct. Marca Everlast este acum prezenta in peste 101 tari, cu 88 de licente in toata lumea.

 

Everlast este lider mondial in proiectarea, fabricarea, licentierea si vanzarea de echipamente, aparate, incaltaminte si accesorii sportive pentru box, arte martiale si fitness.


Fie ca vorbim de legendele la categoria grea Jack Dempsey si Muhammad Ali, de campionii categoriei mijlocii Sugar Ray Robinson si Jermain Taylor, de campionul UFC la categoria grea Randy Couture, sau de nenumaratele generatii de atleti profesionisti, Everlast a reprezentat mereu incununarea campionilor.